Роаминг пакети

Со пакетите А1 Roam Surf, истражувајте, споделувајте и бидете онлајн во секој момент на Вашето патување во странство. Пакетите се достапни за сите А1 Припејд корисници.

Активирајте го пакетот A1 Roam Surf  XL и добијте 2GB интернет во роаминг за само 499 денари или пак активирајте го пакетот A1 Roam Surf  XXL и добијте 5GB интернет за 999 денари. Овие пакети се достапни за користење во период од 30 дена од денот на активација, без автоматска реактивација и важат во 25 земји.

Доколку патувате во Грција на располагање Ви стои промотивниот пакет A1 Roam Surf GR, со кој добивате 10GB интернет за само 999 денари преку мрежата на Vodafone Грција.

Роаминг пакети A1 Roam Surf GR A1 Roam Surf XXL A1 Roam Surf XL A1 Roam Surf L
Вклучено 10GB 5GB 2GB 500MB
Цена за активација 999 ден. 999 ден. 499 ден. 249 ден.
Достапен во Vodafone Грција 25 земји / оператори во Европа
Важност на пакетот 30 дена од момент на активација
Начин на активација Со SMS со текст START GR на 140999 Со SMS со текст START XXL на 140999 Со SMS со текст START XL на 140999 Со SMS со текст START L на 140999
Тарифен интервал 100 KB

Со активирање на  било кој од пакетите, имате целосна контрола на трошоците за интернет во роаминг, бидејќи откако ќе го потрошите вклучениот интернет во роаминг во пакетот или тарифата, пристапот до интернет автоматски ќе биде прекинат. За да продолжите да користите интернет во роаминг, може да активирате дополнителен роаминг пакет. Доколку преминете на мрежата на роаминг-оператор што не е вклучен во пакетот, пристапот до интернет ќе Ви биде прекинат и ќе добиете насоки со SMS-порака како да продолжите со користење интернет во роаминг.

Проверка на преостанатиот интернет во роаминг од пакетите, може да направите преку мобилната апликација Мојот А1 или со испраќање на SMS порака со текст STATUS INTERNET на бројот 1490.

Корисникот со активен A1 Roam Surf L/XL/XXL/GR пакет треба да има минимум кредит на својата сметка за да го користи пакетот (износот на потребен кредит зависи од операторот/земјата каде што се користи пакетот и е даден кај списокот на земји каде што важат пакетите A1 Roam Surf L, XL, XXL, GR).

Пакетот А1 Roam Surf GR важи само во Грција во мрежата на Vodafone.

Пакетите A1 Roam Surf важат во 25 земји за одредени oператори во Европа, меѓу кои: Vip Mobile во Србија, A1 Бугарија, IPKO Косово, Telenor Црна Гора, A1 Хрватска, Vodafone во Грција, Албанија, Турција, Италија, Германија, Шпанија и други.

Список на земји и партнери каде што важат пакетите A1 Roam Surf L, XL и XXL.

За повеќе информации јавете се во Контакт центарот на 077 1234.