Што е A1 Xplore TV?

A1 Xplore TV е апликација која Ви овозможува да гледате телевизија на Вашиот смарт-телевизор, лаптоп, таблет или смартфон, каде и да се наоѓате.

Услугата A1 Xplore TV е достапна за сите мобилни и/или фиксни постпејд корисници на А1, без склучување дополнитeлни договори. Едноставно, пристапувате до апликацијата, ја активирате услугата A1 Xplore TV и можете да започнете да гледате телевизија.

Покрај за Вашиот дом, A1 Xplore TV е идеално решение и за Вашата викендичка, со една месечна претплата имате можност услугата да ја користите на 5 уреди.

A1 Xplore TV
L

до

200 TВ канали

регистрација на

5 уреди

истовремено користење на

3 уреди

на сите уреди

интерактивни

функционалности

699
ден./мес.

A1 Xplore TV
M

до

60 TВ канали

регистрација на

5 уреди

истовремено користење на

3 уреди

на сите уреди

интерактивни

функционалности

299
ден./мес.

A1 Xplore TV
XS

до

20 TВ канали

регистрација на

5 уреди

истовремено користење на

1 уред

на лаптоп, таблет или смартфон

без дополнителни

функционалности

199
ден./мес.
-->

Како да ја активирате услугата А1 Xplore TV?

Услугата А1 Xplore TV е достапнa за активација за сите A1 Постпејд корисници на мобилни и фиксни услуги. Активацијата можете да ја направите на еден од следниве начини:

Преку апликацијата “Мојот А1“:

  • Во долното мени на апликацијата Мојот А1, влезете во секцијата ПАКЕТИ, а потоа одберете ја опцијата ДОПОЛНИТЕЛНИ ПАКЕТИ И УСЛУГИ.
  • Селектирајте ја услугата А1 Xplore TV и извршете активација.
  • По активацијата ќе добиете SMS порака со Корисничко име и Лозинка, со кои потоа ќе можете да се логирате и да ја користите услугата А1 Xplore TV на саканите уредите.

Во продажните салони на А1:

  • Посетете еден од продажните салони на А1, каде ќе Ви биде активирана услугата А1 Xplore TV.
  • По активацијата, на Вашиот мобилен број за контакт ќе Ви биде испратена SMS порака со Корисничко име и Лозинка, со кои потоа ќе можете да се логирате во апликацијата А1 Xplore TV.

Преку А1 Контакт Центарот:

  • Јавете се во А1 Контакт Центарот на бројот 077/1234 и нашите агентите ќе извршат активација на услугата А1 Xplore TV.
  • По активацијата, на Вашиот мобилен број за контакт ќе Ви биде испратена SMS порака со Корисничко име и Лозинка, со кои потоа ќе можете да се логирате во апликацијата А1 Xplore TV.

Претплатата за услугата A1 Xplore TV се наплатува во месечната сметка за А1 услугите на корисникот. Претплатата aвтоматски се продолжува секој нареден месец (за нови 30 дена), сè додека корисникот не ја деактивира услугата. Деактивација на услугата A1 Xplore TV можете да направите преку мобилната апликација Мојот А1, во сите A1 продажни места или со повик во Контакт центарот на 077 1234.

Деталните услови за користење на A1 Xplore TV прочитајте ги овде.

 

Како да користите A1 Xplore TV на Вашите уреди?

Смарт-телевизор

Побарајте ја и инсталирајте ја апликацијата A1 Xplore TV на Вашиот:

  • LG (од 2018 или понова верзија)
  • Samsung (од 2018 или понова верзија)
  • Android TV, Android Box или Android stick (со Android верзија 9.0 или понови верзии)

Смартфон или таблет

Симнете ја мобилната апликација A1 Xplore TV, преку еден од следните линкови.

Лаптоп или компјутер

Преку пребарувачот (browser) инсталиран на Вашиот лаптоп или компјутер пристапете до веб апликацијата A1 Xplore TV на следниот линк

Гледајте онлајн