За нас

Како горд член на А1 Телеком Австрија Групацијата, водечки провајдер на дигитални услуги и комуникациски решенија во Централна и Источна Европа со повеќе од 24 милиони корисници, Вип Македонија најавува дека до крајот на годината ќе почне да го употребува А1 брендот и оне. Вип ДООЕЛ ќе се преименува во А1 Македонија ДООЕЛ.

Иако ќе го промениме нашето име, сите постоечки договори и договорени услови со нашите бизнис партнери, клиенти, корисници и добавувачи остануваат непроменети и валидни се до нивното истекување, додека сите наши услуги и процеси остануваат да функционираат како и досега. Корисниците нема да имаат потреба од менување на СИМ картичките, модемите или пак било која опрема.

 

a1 grupacija

Од своите почетоци, како компанија која постави нови предизвици на пазарот, постојано инвестирајќи и воведување иновации, Вип даде голем придонес во развојот и унапредувањето на македонскиот телекомуникациски пазар. Како А1, ќе продолжиме да инвестираме во мрежи од следната генерација и нови дигитални области со што ќе ја потпомогнеме дигиталната трансформација на македонската економија и општество во целост.

Како А1 ќе продолжиме да испорачуваме значајни решенија кои ќе ги пресретнат сегашните и идни потреби на македонските корисници.

Ќе продолжиме да ве информираме за нашите конкретни чекори во процесот на ребрендирање и се надеваме на нашата заедничка успешна соработка.

Vip Македонија се гордее со своите достигнувања на македонскиот пазар на телекомуникации и со своите 1200 вработени кои посветено се грижат за најдобра услуга за 1 милион корисници.