Гејмај на супериорен оптички
интернет
со A1 Combo

PlayStation 5
Blu-Ray Edition

849
ден./месечно

Екслузивна A1 Combo понуда

Доживејте поинакво гејминг искуство со А1 Combo! Гејмајте на супериорен оптички интернет со брзина до 200/200 Mbps, додадете 2 мобилни линии со вклучен неограничен 5G интернет и одберете Play Station 5 за само 849ден./месечно.

Нарачај

Понудата важи со склучување нов или обнова на договор на 24 месеци со тарифните модели A1 Net L со вклучени две мобилни линии A1 Ultra M и PlayStation 5. Понудата е достапна преку оптичка мрежа на локации каде има техничка можност. Оптичкиот интернет е супериорен во однос на другите достапни технологии. А1 го задржува правото да ја прекине оваа понуда во секое време.

#ГејмајОдговорно со советите на Al!

Често, гејмерите вложуваат прекумерно време и енергија во виртуелниот свет, грижејќи се за својот анимиран карактер повеќе отколку за сопственото здравје. Со нашата иницијатива #ГејмајОдговорно, сакаме да ја зголемиме свеста за можните последици од прекумерно гејмање и да ги советуваме гејмерите како да создадат здрави навики.

За почеток, прочитај ги овие едноставни совети за одговорно гејмање:

 • Грижи се за твојот health bar повеќе отколку оној на твојот карактер
 • Не играј повеќе од два часа дневно
 • Прво заврши ги обврските па потоа гејмај
 • Истегни се додека чекаш да се наполни loading барот
 • Пиј доволно течности
 • Не користи навредливи зборови дури и кога губиш
 • Не врши сајбербулинг и не поддржувај сајбер насилници
 • Направи пауза од гејмање и излези со другарите
 • Не гејмајте 2 часа пред заспивање

Стави контрола на твојот screentime

Почни со мали чекори!

Намали го времето поминато на гејмање за 10% во првата недела. На пример, ако сега поминуваш 16 часа неделно пред екран, за почеток обиди се да намалиш на 14 часа. Веќе втората недела, намали на 12 часа играње. На овој начин, ќе станеш посвесен за времето поминато во гејмање и тоа ќе ти помогне за долгорочно менување на твоите навики.

"Новото" слободно време поминувај го со другарите.

Не е кул да си "були"

Не дозволувај да станеш жртва на сајбербулинг, ниту пак да станеш "були", мислејќи дека е тоа вообичаено или нормално однесување во виртуелниот свет:

 • Кога ќе препознаеш сајбербулинг, пријави го веднаш
 • Зборувај отворено за сајбербулингот со твоите блиски
 • Не користи навредливи зборови дури и кога губиш
 • Не врши сајбербулинг и не поддржувај сајбер насилници
 • Не гејмај со сајбер-насилници

СОВЕТИ ОД ГЕЈМЕРИ

"Запиши се на некој спорт. Вежбај редовно, не пропуштај тренинзи поради гејминг, ќе се чувствуваш многу подобро и поздраво."

препорачува Матеј

"Кога играат, гејмерите го искажуваат стресот преку навреди и лошо однесување. Мој совет е доколку налеташ на таков лик да го игнорираш, да го блокираш и да го заборавиш."

препорачува Јана

Преземи контрола на игрите и #ГејмајОдговорно!

Al Game Festнајголемиот е-спорт настан во Македонија!

Шесто издание на убедливо највозбудливиот гејминг настан, must be there за сите гејмери! А1 Game Fest 2023, на 25ти и 26ти ноември во Diamond Mall.

Бидете дел од гранде гејминг дружење и богата програма на турнири, косплеери, boardgames, најдобрите стримери и јутубери, гикови, фанови, кастери.

Агенда

Сабота

25.11.2023
Hyper Optic Arena
12:00 - 15:00 League of Legends [за 3 место]
15:00 - 16:00 Гејмај одговорно [Едукативно предавање за родители и деца:]
Предизвиците на гејминг светот и како да ги заштитиме децата
- Никола Дукоски - Дипломиран психолог и Гешталт терапевт во супервизија
- Душко Петровски - Специјалист за дигитална трансформација во А1 Македонија
- Марјан Стоилковски - Информатичка безбедност во NLB Банка
16:00 - 18:30 League of Legends [финале]
19:00 - 21:00 Cosplay натпревар
13:30, 14:00, 18:30, 21:00 Гивавеи  
Sport’n Stream Highway
12:00 - 20:00 Street Fighter 6
12:00 - 20:00 EA Sports FC 24 Powered by Kviki
12:00 - 20:00 Youtubers/Streamers [LIVE STREAMS]
12:00 - 15:00 | TheGamerTeacher, cakimk
12:30 - 15:30 | s1cko00
16:00 - 19:00 | Drenix, ANGELKA
16:30 - 19:30 | Steffonator
Combo corner & expo area
12:00 - 20:00
- Саем на Македонски игри,
- Бордгејм турнири,
- Warhammer турнир,
- Driver quarters,
- Ретро корнер - Powered by STR8

Недела

26.11.2023
Hyper Optic Arena
12:00 - 14:00 Warzone 2.0 [за 3 место]
15:00 - 16:00 Гејмај одговорно [Едукативно предавање за родители и деца:]
Психо-физичкото здравје на е-Атлетите и важноста на балансот помеѓу спорт и е-спорт
- Ас. др. Милена Богојевска Доксевска - Ортопедски хирург на Универзитетската клиника за ортопедски болести
- М-р Тиана Ивановска - Психолог и гешталт психотерапевт. Основач и сопственик на Себесложувалка
- Angela ’ANGELKA’ Nikolovska - еАтлета и контент креатор
Модератор: Гораст Цветковски
15:00 - 17:00 Warzone 2.0 [финале]
17:00 - 18:00 EA Sports FC 24 [финале] Powered by Kviki
18:00 - 19:00 Street Fighter 6 [финале]
19:30 - 21:00 GG подкаст S10E08 [во живо]
13:00, 15:00, 17:00, 19:00 Гивавеи
Sport’n Stream Highway
12:00 - 14:00 Street Fighter 6
12:00 - 16:00 EA Sports FC 24 Powered by Kviki
12:00 - 19:30 Youtubers/Streamers [LIVE STREAMS]
12:00 - 15:00 | TheGamerTeacher, cakimk
12:30 - 15:30 | s1cko00
16:00 - 19:00 | Drenix, ANGELKA
16:30 - 19:30 | Steffonator
Combo corner & expo area
12:00 - 19:00
- Саем на Македонски игри,
- Бордгејм турнири,
- Warhammer турнир,
- Driver quarters,
- Ретро корнер - Powered by STR8
Ден 1
25.11
 • Лорем ипсум долор сит amet
 • Донец пхаретра маурис
 • Ут алиqуам фелис еним, ин вененатис нунц
 • Лорем ипсум долор сит amet
Ден 2
26.11
 • Лорем ипсум долор сит amet
 • Донец пхаретра маурис
 • Ут алиqуам фелис еним, ин вененатис нунц
 • Лорем ипсум долор сит amet

За повеќе информации околу пријавувањето за игрите, кликнете овде.

Stay Tuned!
 

Al Game Fest фото галерија