Супериорен
оптички интернет
во Вашиот дом

Јавете се и нарачајте 0800 78 787

Оптика - технологија на иднината

Оптичката технологија се смета за технологија на иднината, која Ви овозможува пренос на податоци во вид на светлосни импулси, преку најсовремени оптички влакна. Предноста на оваа технологија лежи во способноста да обезбеди брз одговор, особено во сценарија каде е неопходна комуникација во реално време на големи растојанија.

Оптичката технологија ги трансформира начинот на комуникација и размената на информации, обезбедувајќи перформанси со врвен квалитет.

Проверете достапност на Вашата локација

За да Ви овозможиме интернет услуга со најсовремена технологија, Ве молиме внесете ја Вашата адреса и Вашиот телефонски број.

Повеќе информации за Политика за приватност.

Предности на оптичкиот интернет

Стабилна конекција со минимална латенција
Супериорен интернет со неверојатни брзини за download/upload
Истовремено поврзување на повеќе уреди во домот, со висок квалитет на услугата
Брз пренос на видео содржини и стриминг со висок квалитет
Брза и едноставна инсталација на опремата

Супериорна брзина

Оптичката технологија обезбедува беспрекорно корисничко искуство за сурфање, стриминг, снимање и гејмање со максимален квалитет на сигналот.

200 Mbps

  • 3 секунди за преземање на цел музички албум
  • 3 минути за преземање на филм со висок HD квалитет
  • помалку од 13 минути за преземање на филм во Ultra HD 4K

100 Mbps

  • помалку од 1 секунда за преземање на е-книги
  • 2 секунди за преземање на мобилна апликација

50 Mbps

  • 1 секунда за преземање на слика со висок квалитет
  • преземање на датотека со големина од 1GB за помалку од 3 минути

Гејминг искуство со оптика

Уникатно гејминг искуство со ниска латенција, брзо преземање на видео игри и одлично мултиплеер доживување се само дел од можностите што ги нуди оптичкиот интернет.

Во светот на гејмингот, ова значи дека можете да уживате во брза и стабилна конекција, со краток временски интервал помеѓу вашиот клик и реакцијата на екранот.

Пакети со оптички интернет

A1 Combo

Комбинaција од интернет за дома, интерактивна телевизија A1 Xplore TV и мобилни линии со неограничен интернет

Дознај повеќе
Интернет и ТВ

Комбинација од интернет и телевизија

Дознај повеќе
Интернет

Интернет услуга во Вашиот дом

Дознај повеќе

Ви препорачуваме оптички интернет во A1 Combo пакет!

Одберете А1 Combo и добијте оптички интернет во домот со висок квалитет и супериорни брзини за беспрекорно гејмање, стримање, снимање и сурфање на интернет. Покрај оптичкиот интернет, А1 Combo пакетите вклучуваат мобилни линии, како и можност да додадете интерактивна телевизија А1 Xplore TV. Со А1 Combo пакетите добивате врвен квалитет со најдобри цени.

A1 Net M

во А1 Combo пакет

до 100/100 Mbps
за оптички интернет

699 ден./месечно

A1 Net L

во А1 Combo пакет

до 200/200 Mbps
за оптички интернет со Wi-Fi Mesh

899 ден./месечно

*Цените се однесуват само на интернет услугата во A1 Combo пакет

Инсталација на
оптичкиот интернет

По склучување на договорот, нашите стручни служби ќе Ве контактираат во најкраток можен рок, за да се договори термин за инсталација кој Ви одговара. Нашата техничка служба ќе се погрижи најбрзо и наједноставно да изврши спроведување на оптичкиот кабел во Вашиот дом на најмалку видлив начин, запазувајќи го Вашето ентериерно уредување.

Wi-Fi секаде
во домот

Wi-Fi Mesh е уред што го зајакнува Wi-Fi сигналот и Ви овозможува да имате покриеност со Wi-Fi мрежа во секој агол од Вашиот дом. Нашите екипи ќе направат проверка и ќе го инсталираат уредот во Вашиот стан или куќа доколку има потреба од зајакнување на сигналот. Со тарифниот модел А1 Combo L, Wi-Fi Mesh уредот го добивате бесплатно.