Корисничка поддршка

Како да направам фабричко ресетирање и пребарување на канали?

Погледнете ги видеата каде детално е опишан начинот на прескенирање на каналите според Вашиот ресивер:

GOSPEL (PowerBoxHD 1822 и DVB-C HD 1822)

 

Пин за пристап во мени на Gospel ресивер при фабричко ресетирање и пребарување на канали е 0000 или 000000.

 

KAON VM1200

 

 

STRONG SRT8420

 

 

KAON 1701D

 

 

SAGEM STB ресивер (бел)

Прескенирање на каналите се прави на следниов начин:

Одберете „Мени“ на далечинскиот управувач од дигиталниот ресивер, а потоа одберете „Подесување“. Одберете „Технички подесувања“ а потоа притиснете на „пребарување на канали“ и одберете „ОК“ на „Започни пребарување“.

На овој начин ќе започне процесот на пребарување на каналите. Почекајте да заврши овој процес при што ќе добиете информација колку канали се пронајдени. Веднаш потоа притиснете два пати на копчето „ОК“.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања