Корисничка поддршка

Ми се појавува Terminal configuration error на мојот CA Модул, што да направам?

Во овој случај потребно е да го ресетирате модулот преку менито на Вашиот телевизор. Побарајте ја опцијата Common Interface (CI)/ Заеднички интерфејс/ Conditional access.

Патеката до оваа опција зависи од моделот на Вашиот телевизор, но најчесто се наоѓа во опцијата Menu (преку далечинскиот управувач од Вашиот телевизор).

Откако ја најдете наведената опција –една од наведените Common Interface (CI)/ Заеднички интерфејс/ Conditional access  и одберете Factory Settings/Factory Reset. На овој начин ќе биде направен фабрички ресет на Вашиот модул и за кратко време ќе се појави слика на Вашиот телевизор.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања