Корисничка поддршка

На сите канали имам стесната слика, како да прилагодам резолуцијата?

KAON DVB-C

 

За промена на резолуцијата потребно е да притиснете на копчето „Мени“ од далечинскиот управувач од дигиталниот ресивер, потоа одберете „Поставки“, потоа полето „Технички подесувања“ и одберете „слика и звук“. Резолуцијата потребно е да биде поставена на „Резолуција на ТВ 720 (HD)“

„Формат на слика 16:9“

„Прилагодување на слика 4:3“

 

GOSPEL

На Gospel ресивер е потребно да притиснете на копчето формат (FORMAT)

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања