Корисничка поддршка

Надополнив кредит на погрешен број, што да направам?

Доколку станува збор за задоцнето согледување на грешката потребно е потврдата од уплатата да биде приложена во најблиското продажно место или по мејл да се испрати на kontakt@А1.mk.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања