Корисничка поддршка

Колку дополнителни линии (фиксни и мобилни) можам да активирам како постпејд корисник?

Како физичко лице на една сметка можете да активирате до шест линии, но доколку сте наш корисник пократко од четири месеци дозволени Ви се до три линии на една сметка.


Деловен субјект може да активира до десет линии во најблиското А1 продажно место.


Доколку деловниот субјект сака да активира повеќе од десет линии истото може да го направи во договор со бизнис агент или да испрати порака преку следниот линк: www.a1.mk/zakazhete-biznis-sostanok.
 

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања