Корисничка поддршка

Колку дополнителни линии можам да активирам како постпејд корисник?

Како физичко лице на една сметка можете да активирате максимум шест линии, но доколку сте наш корисник пократко од четири месеци дозволени Ви се максимум три линии на една сметка.


Деловен субјект на една сметка може да активира максимум десет линии.


Доколку деловниот субјект има потреба од повеќе линии истото ќе може да го направи со нашите бизнис агенти – испратете ни порака прекѕ следниот линк: https://lpwww.a1.mk/zakazhete-biznis-sostanok.
 

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања