Корисничка поддршка

Немам сигнал на телевизорот, што да правам?

Проверете дали ресиверот е вклучен во струја и дали на телевизорот е одбран правилниот излез преку полето од далечинскиот управувач каде што има ознака “input/source”. Потоа проверете и дали кабелот односно антената е соодветно приклучен/а во ресиверот.


Во случај на понатамошни потешкотии, Ве молиме, јавете се во А1 Контакт центарот, на бројот 077 1234.
 

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања