Препушти се
на добар ритам

со A1 Xplore Music by Deezer

Пробајте бесплатно A1 Xplore Music by Deezer и уживајте со омилената музика, каде и да сте, без прекини од реклами!

Влезете во светот на музиката со услугата А1 Xplore Music, со која ја добивате Premium верзијата на светски познатата музичка платформа Deezer.

Со Deezer Premium ќе уживате во повеќе од 90 милиони странски и домашни песни, без прекини од реклами.

Понудата е достапна за сите А1 постпејд корисници во зависност од тарифниот модел. За тарифните модели A1 Ultra M/L/XL/XXL како и за SIM тарифните модели, бесплатниот период е 3 месеци, додека за A1 Ultra XS/S како и за SIM тарифните модели, еднократниот бесплатен период е 1 месец.

Доколку не ја прекинете услугата "A1 Xplore Music" на крајот од бесплатниот период, истата ќе се активира по редовна цена од 239 ден./месечно.

Активирајте веднаш и искористете ја понудата!

Зошто да изберете Deezer?

 • Светот на музиката во Вашиот џеб
  90 милиони странски и домашни песни, со високо квалитетен звук
 • Офлајн опција
  Слушајте музика каде и да сте, дури и кога немате пристап до мобилен интернет или Wi-Fi, преку офлајн опција на Deezer Premium.
 • Секогаш со Вас
  Вашата омилена музика достапна на сите уреди, смартфон, таблет или лаптоп.
 • Опција FLOW
  Направете сопствена плеј-листа или пронајдете нешто ново преку опцијата FLOW, која ги препознава Вашите омилени албуми и Ви предлага избор приспособен на Вашите потреби.
 • Споделувајте текстови од омилените песни на Instagram, достапни со едноставен клик на Deezer Premium.
 • Слушајте музика или друга аудиосодржина на Deezer Premium, без ниту еден прекин од реклами.
 • Deezer Songcatcher - новиот ID за препознавање песни, достапен со Deezer Premium.
Info Icon

Бесплатен пакет A1 Go Music Free!

Со активација на услугата A1 Xplore Music by Deezer, автоматски добивате бесплатен пакет А1 Go Music Free, со кој ја користите апликацијата Deezer без да трошите од месечниот мобилен интернет во Вашата тарифа. Достапноста на пакетот А1 Go Music Free е во зависност од вклучената мобилна тарифа.
Deezer player

Како да активирате?

Активирајте со само три чекори!

1
Активирајте ја услугата наједноставно преку веб на следниот линк.
 • Најавете се со Вашиот А1 Постпејд број
 • Кликнете на копчето „Активирај“
2
Следете ги насоките што ќе Ви пристигнат преку SMS-пораки.
 • Ќе добиете SMS-порака со уникатен активациски линк што води до страницата на Deezer
 • Регистрирајте се со нов профил или најавете се со постојниот Deezer профил
3
Преземете ја апликацијата Deezer
Get on App Store
Get on Google Play
Get on App Gallery
 • Најавете се на апликацијата со Вашиот постоен профил или со профилот што штотуку го креиравте.

Услугата А1 Xplore Music by Deezer може да ја активирате на еден од следниве начини:

Пристапете до веб-страницата за A1 Xplore Music by Deezer тука и најавете се со Вашиот А1 постпејд број. За да ја активирате услугата, изберете ја опцијата „Активирај“. Следно, ќе добиете SMS-порака со линк што води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број. Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете опција за регистрација или за логирање и инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery.

Активација на промотивен пакет - за активација на еднократен промотивен период, испратете SMS со текст START DEEZER PROMO на 140044 и отворете го линкот што ќе го добиете во повратна порака, кој води до страницата на Deezer. За деактивација на услугата по пат на SMS, испратете STOP DEEZER PROMO на 140044, по што ќе добиете потврда за деактивирана услуга.

Активација на редовен пакет - доколку веќе сте го искористиле еднократниот промотивен период и сакате да ја реактивирате услугата A1 Xplore Music, испратете SMS со текст START DEEZER на 140044 и отворете го линкот што ќе го добиете во повратна порака, кој води до страницата на Deezer. За деактивација на услугата по пат на SMS, испратете STOP DEEZER на 140044, по што ќе добиете потврда за деактивирана услуга.

Линкот кој ќе Ви пристигне е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број. Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете ја опцијата за регистрација или за логирање и инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery. Пораките за активација и за деактивација на услугата А1 Xplore Music by Deezer се бесплатни.

Активација на промотивен пакет - Најавете се во апликацијата Мојот А1. Влезете во делот „Пакети“ и во „Достапни национални услуги“ изберете го промотивниот пакет „Промотивно Deezer Premium“ достапен за Вашиот тарифен модел. Откако ќе ја изберете опцијата „Активирај“, ќе добиете SMS-порака со линк што води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број.

Активација на редовен пакет - Најавете се во апликацијата „Мојот А1“. Влезете во делот „Пакети“ и во „Достапни национални услуги“ изберете го пакетот „A1 Xplore Music by Deezer“. Откако ќе ја изберете опцијата „Активирај“, ќе добиете SMS-порака со линк што води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број.

Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете опција за регистрација или за логирање. На крај, инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery и најавете се со Вашиот постоен профил или со профилот што штотуку го креиравте.

Пристапете на страницата на А1 Live Shop и по активација на услугата од страна на агентот, отворете го линкот што ќе го добиете по SMS, а кој води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број. Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете опција за регистрација или за логирање и инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery.

За деактивација следете ја истата постапка, и по деактивација на услугата од страна на агентот, ќе добиете потврда преку SMS за деактивирана услуга. Работното време на A1 Live Shop e од понеделник до петок, од 10:00-22:00 часот, и сабота од 10:00-16:00 часот.

Пристапете до кој било продажен салон на А1 Македонија и активирајте услуга A1 Xplore Music by Deezer. По активација на услугата од страна на агентот, отворете го линкот што ќе го добиете по SMS, а кој води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број. Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете опција за регистрација или за логирање и инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery.

За деактивација следете ја истата постапка, и по деактивација на услугата од страна на агентот, ќе добиете потврда преку SMS за деактивирана услуга. Работното време на продажните салони на А1 Македонија може да ги најдете тука.

За активација на услугата A1 Xplore Music by Deezer преку Контакт центар, јавете се на 077 1234. По активација на услугата од страна на А1 агентот, отворете го линкот што ќе го добиете по SMS, а кој води до страницата на Deezer. Овој линк е уникатен за Вашата претплата и може да се искористи само за Вашиот претплатнички број. Штом пристапите на страницата на Deezer, одберете опција за регистрација или за логирање и инсталирајте ја апликацијата Deezer преку Google Play Store, iOS App Store или Huawei AppGallery.

За деактивација следете ја истата постапка, и по деактивација на услугата од страна на агентот, ќе добиете потврда преку SMS за деактивирана услуга. Контакт центарот на А1 Македонија е достапен 24/7.

Често поставувани прашања во врска со услугата и со промотивните понуди:

Начините за активирање на Deezer Premium може да ги погледнете на следниот линк.

Цената за услугата изнесува 239 ден./месечно. Искористете го промотивниот период од 1, 3 или 12 месеци бесплатно користење Deezer Премиум, само преку A1 Xplore Music by Deezer. Промотивниот период е во зависност од Вашата активирана мобилна тарифа.

Доколку веќе сте претплатник на Deezer, но сакате да се префрлите на A1 Xplore Music by Deezer и да користите Deezer Premium со промотивен период од А1, мора да ја прекинете моменталната претплата кон Deezer, а потоа да креирате нов акаунт или директно да создадете нов акаунт во Deezer преку А1, но во вториот случај ќе имате 2 претплати истовремено.

Доколку користите Deezer бесплатно, можете да се регистрирате на Deezer Premium преку А1 со истиот профил. На овој начин ќе го задржите Вашиот профил и ќе можете да го користите бесплатниот промотивен период од А1. По истекот на бесплатниот промотивен период од A1 Xplore Music by Deezer, месечната претплата се наплаќа во Вашата А1 месечна сметка.

Доколку ја користите услугата преку мрежата А1 Македонија, ценовните услови за користење мобилен интернет се додадени во тарифата преку која е активиран Deezer Premium.

По активација на услугата преку A1 Македонија добивате дополнителен пакет A1 Go Music Free, кој Ви овозможува да ја користите апликацијата Deezer без да трошите од месечниот мобилен интернет во Вашата тарифа. Достапноста на пакетот зависи од Вашиот тарифен модел.

Дополнителниот пакет можете да го активирате преку SMS, преку апликацијата Мојот А1 или во некој од продажните салони на А1. Месечната претплата е 99 денари. Повеќе детали ќе најдете тука.

Еден акаунт може да се поврзе на максимум 3 различни уреди, но истовремено можете да слушате на само еден од нив. Користењето на услугата на различни уреди е бесплатно.

Опцијата FLOW знае што сакате и ги комбинира Вашите омилени песни со нови препораки за нова музика и песни што можеби сте ги заборавиле.

 • Селектирајте ја избраната песна или плеј-листа
 • Кликнете на опцијата „Download“
 • Исклучете ја „Online“ функцијата во главното мени во апликацијата
 • Кога ќе бидете офлајн, преземените песни ќе ги најдете во секцијата „My Music“.
 • За да креирате плеј-листи, прво мора да ги пополните сите податоци во Вашиот профил.
 • Изберете ги посакуваните песни или плеј-листи и кликнете на симболот „+“.
 • Можете да изберете дали да ги додадете во тековната плеј-листа или да креирате нова.
 • За „Нова плеј-листа“ внесете го посакуваното име (на пример: Party Music).
 • Најдете ја Вашата плеј-листа во „My Music“ или во „Playlists“ секцијата.

Начините за деактивирање на A1 Xplore Music by Deezer може да ги погледнете на следниот линк.

 • Смартфони и таблети со Android 1.6 или понова верзија.
 • Смартфони и таблети (iPhone, iPad, Apple TV) со iOS 10 или понова верзија.
 • Windows 10 смартфони или таблети.
 • Компјутери со Windows 7 со SP2 и понова верзија, како и MAC OS X.
 • Други - ChromeCast; Apple TV; Airplay device; смарт-часовници (Fitbit, Garmin, Apple, Android).
 • Кога се најавувате на мобилната апликација или на веб-страницата на Deezer при изборот на копчето Log in -> За најава со имејл-адреса, ќе ја видите опцијата за заборавена лозинка „Forgot your password?“.
 • За заборавена имејл-адреса, треба да се најавите преку Вашиот Deezer акаунт со Вашиот телефонски број и од менито „My Music“ -> „Settings“ кликнете на опцијата за промена на имејл-адреса „Change my email address“.
 • За заборавена имејл-адреса, треба да се најавите преку Вашиот Deezer акаунт со Вашиот телефонски број и од менито „My Music“ -> „Settings“ кликнете на опцијата за промена на имејл-адреса „Change my email address“.

Услугата A1 Xplore Music by Deezer е достапна за сите постпејд корисници на А1 Македонија. Еднократниот промотивен период и достапноста на пакетот А1 Go Music Free е во зависност од вклучениот мобилен тарифен модел. По искористување на промотивниот период, активираниот пакет автоматски се обновува секој месец за 239 денари/месечно. Доколку корисникот ја деактивира услугата пред истек на промотивниот период, при повторно активирање на услугата A1 Xplore Music by Deezer, продолжува да ја користи со редовна наплата од 239 ден./месечно. Корисникот може да се одјави од услугата во кое било време преку горенаведените начини.

За повеќе информации за услугите на A1 Xplore Music by Deezer, јавете се во Контакт центар на 077 1234 или пристапете тука.