20.03.2024

„A1 Academy“ го отвора пријавувањето за модулот Бизнис-аналитика

„Академијата за Бизнис-аналитика нуди иновативен и современ пристап кон решавање на традиционалните бизнис-предизвици, а воедно и совладување на модерните и актуелни бизнис-проблематики што произлегуваат од технолошки напредниот 21 век. Целта на оваа програма е да се објаснат најновите методи и практики, кои сè повеќе се употребуваат во сферата на бизнис-аналитика и оперативниот менаџмент на младите и на заедницата за реално практикување на дигиталните вештини неопходни за современ и модерен живот. Повторно очекуваме голем одзив и подготвени сме да ги споделиме знаењата со младите луѓе на кои им е потребно детално познавање на модерните тематики“, изјави Елена Димовска, раководителка на одделот за корпоративни комуникации во А1 Македонија.

Сите млади на возраст од 18 до 25 години што сакаат да бидат дел од целосно бесплатната „A1 Academy“ и модулот Бизнис-аналитика, потребно е да пополнат апликација, достапна на следниот линк. Сите пристигнати апликации ќе бидат детално разработени, а селекцијата ќе биде направена врз основа на мотивациското писмо, желбата и мотивот на кандидатите. Курсот започнува на 9 април 2024 година.

По завршување на секој модул од Академијата, секој учесник добива сертификат за стекнатото знаење.

Академијата е продолжување на активностите на А1 Македонија во рамките на проектите на компанијата за општествена одговорност и одржливо работење, обединета под мотото „За подобар свет“.

Сите информации за академијата можете да ги најдете на службената веб-страница на линкот.

Назад

Слични содржини

Card image cap

А1 Македонија е првиот телеком на домашниот пазар што нуди Netflix, водечка светска стриминг-услуга

Како дел од стратегиското партнерство на Групацијата А1 Телеком Австрија со Netflix, А1 Македонија станува првата телекомуникациска компанија на домашниот пазар што ја нуди оваа водечка стриминг-услуга за своите корисници...

Дознај повеќе
Card image cap

Известување

А1 ги известува своите корисници дека на 25.07.2023г.  до 28.07.2023г. се планирани активности за унапредување на мрежата со цел усовршување на корисничкото искуство, поради што се можни прекини кај корисниците на мобилна технологија во реонот на Кичево..

Дознај повеќе