Оствари ја твојата кариера во А1 Македонија!

Во А1, креираме нови решенија, испробуваме нови работи и истите ги реализираме.

Нашиот тим се состои од талентирани индивидуи, доверливи, внимателни и спремни за нови предизвици. Заедно градиме бренд, со којшто на сите ќе им овозможиме премиум корисничко искуство и решенија кои го подобруваат животот во дигиталната ера.

Нашата заедничка цел, стратегија и култура, се водени од мотото: Го поттикнуваме дигиталниот начин на живот. Ние сме интернационална компанија, која е предводена од доверба, тимска работа и агилен начин на работа.

Нашите експерти се отворени кон нови идеи и проширување на своите видици – преку промена на старите рутини, покажувајќи силен претприемачки дух и мотив професионално да се надоградуваат и на тој начин да остварат повеќе можности за развој на кариерата. Поддржуваме меѓусекторска и меѓународна соработка, работиме на интернационални проекти, поврзуваме луѓе, места и нешта.

Дали си во потрага по средина во која можеш да ја оствариш својата кариера? Дојде на вистинското место!

“Создади искуство кое ТИ сакаш да го живееш”, можеби овде кај нас има позиција на која што ти припаѓаш.

Што Ви нудиме ние?

Меѓународна соработка

Уникатна култура и работна култура

Конкурентни и персонализирани бенефити

Постојано усовршување

BSS Operations Specialist

Краен рок за аплицирање:  2019-11-24
Име на оддел: Technical Sector
Град Skopje

Опис на работно место

Our world is changing fast. A1 Makedonija is a company that is making the digital transformation happen. With 1.000 passionate experts in our footprint, we are a driver of change and an enabler for more than a million of people to enjoy it. Join us and bring your individual talent to our team. Shape the experience YOU want to live. #MakeItHappen.

The aim of A1 Makedonija is connecting people, places and things, providing solutions that enrich life in the digital age and delivering a total customer experience. Our team has the role to ensure that systems run smoothly, solves problems and provides support to other users. As BSS Operations Specialist, you will become part of a very dynamic team, challenged to learn and seek better ways in execution of tasks.


What you do

 • Ensuring smooth daily operations of BSS systems and services
 • Responsible for ensuring availability and performance of the databases that support the system
 • Responsible for troubleshooting and problem solving of reported problems with business supporting systems;
 • Proactively monitor the business supporting systems to ensure secure services with minimum downtime.

What you offer

 • Solid technology education in computer science or telecommunications;
 • Good knowledge of SQL
 • Knowledge of Linux would be an advantage
 • Fluent in English

What makes you unique

 • Strong motivation and capability to learn
 • Strong organization skills and ability to set priorities
 • Analytical capabilities, curious and out of the box thinking
 • Pro-active team player with good communication skills
 • High quality standards
 • Self – Starter
 • Ability to quickly learn and have interest in digital technologies

What we offer
We build on our expertise with constant learning, offer an open environment for every individual and provide flexible working time and office arrangements. We invite you to join us in this new world of work.

“Curious? Let’s turn visions into realities, together! Let’s make it happen!
       Please click “apply” to submit a cover letter and resume.


Апликација за: BSS Operations Specialist

Испратете го Вашето CV

Аплицирајте и оставете го Вашето резиме доколку сакате да влезете во нашата база за потенцијални вработувања.

pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg
pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg

Други отворени позиции