Оствари ја твојата кариера во А1 Македонија!

Во А1, креираме нови решенија, испробуваме нови работи и истите ги реализираме.

Нашиот тим се состои од талентирани индивидуи, доверливи, внимателни и спремни за нови предизвици. Заедно градиме бренд, со којшто на сите ќе им овозможиме премиум корисничко искуство и решенија кои го подобруваат животот во дигиталната ера.

Нашата заедничка цел, стратегија и култура, се водени од мотото: Го поттикнуваме дигиталниот начин на живот. Ние сме интернационална компанија, која е предводена од доверба, тимска работа и агилен начин на работа.

Нашите експерти се отворени кон нови идеи и проширување на своите видици – преку промена на старите рутини, покажувајќи силен претприемачки дух и мотив професионално да се надоградуваат и на тој начин да остварат повеќе можности за развој на кариерата. Поддржуваме меѓусекторска и меѓународна соработка, работиме на интернационални проекти, поврзуваме луѓе, места и нешта.

Дали си во потрага по средина во која можеш да ја оствариш својата кариера? Дојде на вистинското место!

“Создади искуство кое ТИ сакаш да го живееш”, можеби овде кај нас има позиција на која што ти припаѓаш.

Што Ви нудиме ние?

ГрадиКариера@A1

Флекси@A1

Семејство@А1

Живот&Култура@A1

MakeItHappen@A1

Senior Field Technician Skopje

Краен рок за аплицирање:  2020-12-31
Име на оддел: Technical Sector
Град Skopje

Опис на работно место

Our world is changing fast. A1 Makedonija is a company that is making the digital transformation happen. With 1.000 passionate experts in our footprint, we are a driver of change and an enabler for more than a million of people to enjoy it. Join us and bring your individual talent to our team. Shape the experience YOU want to live. #MakeItHappen.

Job Purpose

The aim of A1 Makedonija is connecting people, places and things, providing solutions that enrich life in the digital age and delivering a total customer experience. Main responsibility of the Fixed Access Network Operations team is delivering premium customer experience on field. As a Senior Field Technician, you play an important role in achieving our mission: Empowering Digital Life.

What you do

• Installation of new services (fiber, docsys, lan)
• Trouble ticket resolution (fiber, docsys, lan)
• Provide service and customer support during field visits
• Diagnose errors or technical problems and determine proper solutions
• Produce timely and detailed service reports
• Coaching and mentoring diverse team of technicians

What you offer

• Build positive relationships with customers
• Follow all company’s filed procedures and protocols
• Familiarity with tools and applications
• Valid driver’s license, category B
• Operate vehicle in a safely manner and use field automation systems
• Ability to work self-managed as well as part of the team

What makes you unique

• Self – Starter
• Proven field service experience
• Ability to quickly learn and have interest in digital technologies
• Ability to troubleshoot, test, repair and service technical equipment
• Familiarity with mobile tools and applications
• Ability to work flexible shifts and to adapt to changing work schedules
• Premium customer care

What we offer
We build on our expertise with constant learning, offer an open environment for every individual, and provide flexible working time and bonus rewarding model. We invite you to join us in this new world of work.

“Curious? Let’s turn visions into realities, together! Let’s make it happen!
       Please click “apply” to submit a cover letter and resume.Апликација за: Senior Field Technician Skopje

Испратете го Вашето CV

Аплицирајте и оставете го Вашето резиме доколку сакате да влезете во нашата база за потенцијални вработувања.

pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg
pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg

Други отворени позиции