Оствари ја твојата кариера во А1 Македонија!

Во А1, креираме нови решенија, испробуваме нови работи и истите ги реализираме.

Нашиот тим се состои од талентирани индивидуи, доверливи, внимателни и спремни за нови предизвици. Заедно градиме бренд, со којшто на сите ќе им овозможиме премиум корисничко искуство и решенија кои го подобруваат животот во дигиталната ера.

Нашата заедничка цел, стратегија и култура, се водени од мотото: Го поттикнуваме дигиталниот начин на живот. Ние сме интернационална компанија, која е предводена од доверба, тимска работа и агилен начин на работа.

Нашите експерти се отворени кон нови идеи и проширување на своите видици – преку промена на старите рутини, покажувајќи силен претприемачки дух и мотив професионално да се надоградуваат и на тој начин да остварат повеќе можности за развој на кариерата. Поддржуваме меѓусекторска и меѓународна соработка, работиме на интернационални проекти, поврзуваме луѓе, места и нешта.

Дали си во потрага по средина во која можеш да ја оствариш својата кариера? Дојде на вистинското место!

“Создади искуство кое ТИ сакаш да го живееш”, можеби овде кај нас има позиција на која што ти припаѓаш.

Што Ви нудиме ние?

ГрадиКариера@A1

Флекси@A1

Семејство@А1

Живот&Култура@A1

MakeItHappen@A1

Asset Accounting Expert

Краен рок за аплицирање:  2021-04-25
Име на оддел: Finance Sector
Град Skopje

Опис на работно место

Our world is changing fast. A1 Makedonija is a company that is making the digital transformation
happen. With 1.000 passionate experts in our footprint, we are a driver of change and an enabler
for more than a million of people to enjoy it. Join us and bring your individual talent to our team.
Shape the experience YOU want to live. #MakeItHappen.

Job Purpose

We are looking for high-energy and ambitious Asset Accounting Expert who with hands-on
approach and manage the requirements from the Asset team and Accounting department in general.

What you do
Running monthly depreciation in SAP and other related tasks
Assist with closing monthly accounting records, including preparing some journal entries
Creation and Maintenance of fixed asset records.
Records the invoices based on the receipts of the equipment from the supplier to the warehouse
and maintains their cost.
Reconcile inventory of fixed assets and spare parts in warehouse with accounting evidence.
Reconcile inventory of fixed assets in use with accounting evidence.
Consolidate the data on a monthly basis presented in Fixed asset Register and Trial Balance.
Providing all necessary data regarding fixed assets and technical materials on stock
for the management, auditors and public revenue officers.
Execution of SOX controls


What you offer
Bachelor’s Degree in Accounting or Finance related field
3 years’ experience in working with fixed assets
Advanced Microsoft Excel skill
Strong analytical and problem-solving skills
Team player with ability to deal with changing priorities

What makes you unique
Proficiency in SAP or similar ERP system
Self – Starter
Curious and forward looking
Agile and responsive
An excellent sense of humor


What we offer
We build on our expertise with constant learning, offer an open environment for every individual and flexible working time. We invite you to join us in this new world of work.“Curious? Let’s turn visions into realities, together! Let’s make it happen!

       Please click “apply” to submit a cover letter and resumeАпликација за: Asset Accounting Expert

Испратете го Вашето CV

Аплицирајте и оставете го Вашето резиме доколку сакате да влезете во нашата база за потенцијални вработувања.

pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg
pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg

Други отворени позиции