Оствари ја твојата кариера во А1 Македонија!

Во А1, креираме нови решенија, испробуваме нови работи и истите ги реализираме.

Нашиот тим се состои од талентирани индивидуи, доверливи, внимателни и спремни за нови предизвици. Заедно градиме бренд, со којшто на сите ќе им овозможиме премиум корисничко искуство и решенија кои го подобруваат животот во дигиталната ера.

Нашата заедничка цел, стратегија и култура, се водени од мотото: Го поттикнуваме дигиталниот начин на живот. Ние сме интернационална компанија, која е предводена од доверба, тимска работа и агилен начин на работа.

Нашите експерти се отворени кон нови идеи и проширување на своите видици – преку промена на старите рутини, покажувајќи силен претприемачки дух и мотив професионално да се надоградуваат и на тој начин да остварат повеќе можности за развој на кариерата. Поддржуваме меѓусекторска и меѓународна соработка, работиме на интернационални проекти, поврзуваме луѓе, места и нешта.

Дали си во потрага по средина во која можеш да ја оствариш својата кариера? Дојде на вистинското место!

“Создади искуство кое ТИ сакаш да го живееш”, можеби овде кај нас има позиција на која што ти припаѓаш.

Што Ви нудиме ние?

ГрадиКариера@A1

Флекси@A1

Семејство@А1

Живот&Култура@A1

MakeItHappen@A1

Marketing Analyst

Краен рок за аплицирање:  2021-06-26
Име на оддел: Marketing
Град Skopje

Опис на работно место

We are looking for a Marketing Analyst as part of our team to get better Market and Customer Insight and support seamless decision-making process.Job purpose

Analysis of available internal and external data with goal to recognize potentials/risks/gaps in achieving planned targets and recommend possible mitigations by incorporating learnings.


What you do

Track and monitor main Commercial KPIs needed to achieve planned targets

Create/Maintain regular reports needed to support Management decisions and steering

Gathering information, analysis, reporting and broadcasting of all Market relevant data using available internal and external information resources (internal reports, market research, benchmarks, industry relevant reports)

Support and coordinate the Planning process

Coordinate Market relevant reporting with other reporting departments according to aligned definitions


What you offer

University degree (Preferably Economics/Information Technology, Computer science or Statistics/Mathematics);

Minimum 2 years of working experience in analyzing data - strong analytical and reporting skills

Advanced knowledge of MS Office (Excel and PowerPoint mandatory);

Proficient in both oral and written English;

Excellent written and verbal communication skills;

Independent at work with high personal responsibility and integrity;


What makes you unique

Knowledge of telecommunications and telecommunications market is an advantage

Working experience or strong passion to specialize in Marketing and Market development/evolution theory

Passion for delivering excellence

Desire to challenge the status quo and seek opportunity for improvement

Strive for higher levels of achievement and ability

Analytically driven and oriented


What we offer

We build on our expertise with constant learning, offer an open environment for every individual and flexible working time. We invite you to join us in this new world of work.“Curious? Let’s turn visions into realities, together! Let’s make it happen!      Please click “apply” to submit a cover letter and resume.


Апликација за: Marketing Analyst

Испратете го Вашето CV

Аплицирајте и оставете го Вашето резиме доколку сакате да влезете во нашата база за потенцијални вработувања.

pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg
pdf, doc, docx, ppt, pptx, png, jpeg, jpg

Други отворени позиции