Корисничка поддршка

Како да го ресетирам ПИН кодот на мојот дигитален ресивер?

SAGEM STB ресивер (бел)

Доколку имате потешкотија при внес на еден од двата фабричкиот пин-а: 0000 или 1234 тогаш е потребно да го ресетирате ПИН кодот.

Исклучете го ресиверот од струја и вклучете го одново. Кога ќе се појави зелената светилка на дигиталниот ресивер веднаш притиснете на копчето „ОК“ од далечинскиот управувач за дигиталниот ресивер, а потоа притиснете на копчето „Мени“, при што на самиот ресивер започнува да трепка зелената светилка. Тоа значи дека веќе е ресетиран пинот на дигиталниот ресивер и е вратен на фабричкиот пин).

Повторете ја оваа постапка се додека не успеете да го ресетирате пинот на овој начин.

Дали сте задоволни од одговорот?

Слични прашања