iPhone 14

купи сега

во продажните места на А1

Голем и поголем

Екран Super Retina XDR, издржливо стакло, куќиште од алуминиум за авијација, СОС-повици преку сателит ‒ уживајте во вашиот нов iPhone 14.

Повеќе детали

Новата главна камера и подобрената обработка на фотографии овозможуваат снимање уште повпечатливи фотографии при сите видови светлина ‒ особено при слаба осветленост.

Мобилниот телефон нека работи наместо вас

Направете фотографија и новиот Photonic Engine го надминува она што може да го направи самиот фотоапарат. Ги комбинира најдобрите пиксели од повеќе експозиции во претходната фаза, а со тоа се добиваат посветли, пореални бои и прекрасни детални текстури при уште послаба осветленост.

Брзина што трае

iPhone 14 има ист супербрз чип како и iPhone 13 Pro. A15 Bionic, со 5-јадрен графички процесор, ги активира сите најнови карактеристики и им овозможува ултрафлуидност на графички интензивните игри и на AR-апликациите.

Уште поголем екран

Технологијата OLED обезбедува неверојатен контраст помеѓу светлата бела и вистинската црна боја.
Со висока резолуција и прецизност на боите, сè изгледа остро и веродостојно.
True Tone го прави приказот на екранот полесен за гледање, приспособувајќи се на амбиенталната светлина.

Ваши фотографии. Ваш фонт. Ваши апликации. Ваш iPhone.

iOS 16 ви овозможува вашиот заклучен екран да го приспособите на нови забавни начини. Ставете фотографија во преден план и следете ги вашите активности во живо.

iPhone 14 Plus ќе биде достапен подоцна.

Pro

Ја претставуваме целосно новата главна камера од 48 MP со напреден сензор од четири пиксели. Снимете ги вашите најостри, најразнобојни крупни кадри и групни фотографии, благодарејќи на новата предна камера TrueDepth со автоматски фокус и поголем отвор на блендата.

Разновидност

iPhone 14 Pro го подигнува нивото за она што може да го направат 48 мегапиксели – овозможувајќи 4 пати поголема резолуција во ProRAW за неверојатни детали.

Повеќе детали со помалку светлина

До 3 пати подобри фотографии при слаба осветленост со камерата Ultra Wide. До 2 пати подобри фотографии при слаба осветленост со главната камера и до 2 пати подобри фотографии при слаба осветленост со камерата Telephoto.

Ваши фотографии. Ваш фонт. Ваши апликации. Ваш iPhone.

iOS 16 ви овозможува вашиот заклучен екран да го приспособите на нови забавни начини. Ставете фотографија во преден план и следете ги вашите активности во живо.

Што се крие зад сето тоа?

Поздравете го A16 Bionic, врвниот чип за паметни телефони.