Расте семејството на моќните iPhone смартфони. Овој пат, новата серија на iPhone брои четири претставници - iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

IPhone 12 и iPhone 12 mini доаѓаат co големина на екран од 6,1 и 5,4 инчи, двојна 12МР и со идентични карактеристики, вклучувајќи поддршка за 5G мобилнa мрежа, OLED дисплеи, како и најновиот A14 чип на Apple, сè во целосно освежен дизајн. Овие модели доаѓаат со подобрени камери, поддржуваат снимање на HDR видео со Dolby Vision, како и снимање во 4К. Постои и режим на ноќно снимање, како и можност за правење фотографии од 8MP додека снимате 4K виде.

Во меѓувреме, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max се со уште помоќни карактеристики. Премиум моделите доаѓаат со големина на екранот од 6,1 и 6,7 инчи. Специфично за iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max е тоа што доаѓаат со тројна 12MP задна камера, која доаѓа надоградена со друг сензор на оптичко зумирање. Со 12 Pro зголемувањето е 2,5 пати, додека со 12 Pro Max е 5 пати. Pro моделите имаат LiDAR сензор, кој се користи за да помогне при фокусот во услови на слаба осветленост, а обезбедува и квалитетни Night Mode портрет фотографии.

Новите iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max се достапни во продажната мрежа на А1.