05.10.2021

A1 Makedonija starts final testing of 5G network

A1 Makedonija is pleased to inform the public that it has set up a 5G network in the center of Skopje for final testing, taking the company with the largest number of mobile phone users and the fastest mobile internet one step closer to the commercial int

Read more

Известување

А1 ги известува своите корисници дека на 25.08.2021 год. се планирани активности за унапредување на мрежата со цел усовршување на корисничкото искуство, поради што се можни прекини кај корисниците на WS Metro Ethernet услугите во реонот на Центар...

20.08.2021

Известување

А1 ги известува своите корисници дека на 19.08.2021г. се планирани активности за унапредување на мрежата со цел усовршување на корисничкото искуство, поради што се можни прекини кај корисниците на LAN технологија во реонот на Тетово...

16.08.2021

Програма A1 WayUp - повик за дипломци кои се подготвени да работат со DATA

А1 Македонија ја започна програмата А1 WayUp преку која е во потрага по дипломци кои имаат познавање од областа Data science и Data analytics и кои се подготвени да го збогатат и надградат своето знаење и искуство преку работа на реални проекти.

12.08.2021

Известување

Ве известуваме дека на 09.08.2021г. поради оштетен оптички кабел дојде до неочекуван прекин на услугите кај дел од корисниците на фиксни услуги во реонот на Студеничани и Кисела Вода - Скопје...

10.08.2021

Известување

Ве известуваме дека на 30.07.2021г. поради оштетен оптички кабел дојде до неочекуван прекин на услугите кај дел од корисниците на фиксни услуги во реонот на Радовиш...

30.07.2021

Известување

Ве известуваме дека на 30.07.2021г. поради оштетен оптички кабел дојде до неочекуван прекин на услугите кај дел од корисниците на фиксни услуги во реонот на Кисела Вода...

30.07.2021